Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

FAMILJEHEMSTIPS!

10 SAKER SOM GÖR SKILLNAD!

DET ÄR VIKTIGT ATT KOMMA IHÅG ATT DU INTE ÄR BARNETS FÖRÄLDER, DU ÄR EN VUXEN FÖREBILD SOM SKA FINNAS OCH VÄGLEDA ETT BARN/UNGDOM TILLFÄLLIGT UNDER EN PERIOD I DERAS LIV. 

1) OMTANKE-VISA ATT DU VILL BARNET/UNGDOMENS BÄSTA! (UTIFRÅN DERAS PERSPEKTIV) VISA ATT DU BRYR DIG OM, T.EX. FRÅGA VILKEN KVÄLLSMAT DOM VILL HA, GÖR PANNKAKOR OCH STÄLL I KYLEN SOM MELLANMÅL EFTER SKOLAN, ÖVERRASKA MED TACOS/PIZZA TILL HELGEN.

2) GENEROSITET-GE AV DIG SJÄLV, OCH GE UTAN FÖRVÄNTNINGAR, KÖP T.EX. NÅGOT SOM DU VET DOM TYCKER OM, ELLER GE EN EXTRAPENG, EN GÅVA, NÄR DOM INTE FÖRVÄNTAR SIG DET.

3) EMPATI-LYSSNA UTAN ATT GE RÅD, IBLAND ÄR DOM BÄSTA RÅDEN TYSTNAD, VISA I HANDLING ATT DU FÖRSTÅR DERAS SITUATION, UPPMUNTRA DOM, GE DOM HOPP!

4) LYHÖRDHET-HANDLAR I STORT OCH SMÅTT OM ATT NOTERA DET SOM INTE ÄR NOTERBART, BARN/UNGDOMAR, PRECIS SOM VUXNA, FÖRÄNDRAR SITT BETEENDE UNDER PRESS OCH STRESS, TALA OM FÖR DOM ATT DU FINNS DÄR OM DOM BEHÖVER DET!

5) NÄRVARO-BETYDER ATT VARA NÄRVARANDE I SITUATIONEN 100%, FULLT FOKUS PÅ VAD SITUATIONEN OCH PERSONEN KAN FÖRVÄNTA SIG AV NÅON SOM SÄGER SIG BRY SIG OM!

6) KOMPLIMANGER-GE SMÅ KOMLIMANGER, NÅGRA FÅ ORD KAN GÖRA ENORM SKILLNAD OCH BETYDER OFTAST MER ÄN MAN TROR, OCH SPECIELLT NÄR DOM KANSKE INTE FÖRVÄNTAR SIG DET!

7) ÄRLIGHET-LÅTSAS INTE, DÖLJ INTE, LJUG INTE, FÖRSKÖNA INTE!

8) OMDÖME-NÄR MAN VILL INSPIRERA ELLER VÄGLEDA EN ANNAN MÄNNISKA, ÄR DET VIKTIGT ATT LEVA SOM MAN LÄR! DET BETYDER ATT DET ÄR VIKTIGARE ATT ERKÄNNA SINA BRISTER, ÄN ATT HÄVDA MOTSATSEN! VI VET GANSKA VÄL ATT BARN INTE GÖR SOM VI SÄGER, UTAN SOM VI GÖR.

9) GRÄNSER-SÄG NEJ! HÖR MAN OFTA SOM ETT SLAGS MANTRA FÖR ATT TALA OM NÅGON ATT MAN BRYR SIG. SANNINGEN ÄR ATT ETT NEJ, PRECIS SOM ETT JA, BARA ÄR RÄTT OM SYFTET ÄR DET. GRÄNSER OCH REGLER HAR I REGEL MER ÄN ETT UNDANTAG, GÖR REGLER, OCH SÄTT GRÄNSER SOM ÄR FÖRNUFTIGA OCH LOGISKA, INTE EFTER DIN EGEN VERKLIGHETSUPPFATTNING ÖVER VAD SOM ÄR RÄTT ELLER FEL.

10) FLEXIBILITET-DET ÄR VIKTIGT MED STRUKTUR, OCH IBLAND ÄR DET INTE DET, FÖRMÅGAN ATT ANPASSA SIG EFTER SITUATIONEN, ÄR OFTAST STÖRRE HOS BARN/UNGDOMAR ÄN HOS OSS VUXNA. SÅKLART ATT FÖRÄNDRING ÄR JOBBIGT, MÅNGA BARN/UNGDOMAR ÄR VANA VID ATT INGET ÄR BESTÅENDE, OCH HANTERAR ÖVERASKNINGAR BETYDLIGT BÄTTRE ÄN OSS VUXNA.

LYCKA TILL!

ANDERS JAKOBSSON

VÄRLDENS BÄSTA JOBB!

VI BEHÖVER FLER FAMILJER!